Ugrópárnák

TermékekMűszaki mentés ➤ Ugrópárnák

Ziegler  „Lorsbach“  rendszerű ugrópárnák

A „Lorsbach” ugrópárna az egyetlen a DIN 14151 T1 és T3 szabvány szerint bevizsgált, tűzoltástechnikai szempontból jóváhagyott ugrópárna. A „Lorsbach” ugrópárna sűrített levegővel töltött tömlő-keretvázas párna, amely minden oldalon nehezen gyulladó légzáró ponyvával van burkolva. Az „Lorsbach” ugrópárna két négyzetes tömlőkeretből áll, amelyek a sarkaikon függőlegesen álló tömlőoszloppal vannak összekötve. Az ugrópárna közepén egy választófal a párnát két légkamrára osztja. Az alsó tömlőkamrához 300 bar nyomású palack csatlakozik. Az „Lorsbach” ugrópárna felfújásához és leengedéséhez 2 személy szükséges. Az ugrópárna minden ugrás után kb. 10 másodpercen belül visszanyeri eredeti állapotát és újra bevethető.
Fontos figyelmeztetés:
A személyek nagyobb magasságból történő mentésére általában létrát alkalmaznak. Az ugrópárnát, csak ott szabad bevetni, ahol létra nem alkalmazható. Az ugróberendezéseknek alkalmazásakor az ugró személy sérülése sohasem zárható ki! Bemutató és gyakorló ugrások tartása tilos!
A „Lorsbach” ugrópárnák élettartama 15 év az előírt tárolási ás karbantartási utasítások és az éves felülvizsgálatok betartása esetén.