ZIEGLER járműszivattyúk

TermékekTűzoltásSzivattyúk ➤ ZIEGLER járműszivattyúk

ZIEGLER tűzoltó örvényszivattyúk

A ZIEGLER tűzoltó örvényszivattyúkból 2003-ig több mint 80.000 db-ot gyártott a cég, és ebből több mint 40.000 db kismotorfecskendőbe került beépítésre.

A ZIEGLER tűzoltó örvényszivattyúk nagyteljesítményű és kiemelkedően jó hatásfokú centrifugálszivattyúk amelyek egy és kétfokozatú kivitelben készülnek.
Robosztus kivitelúek, szennyezett-víz állók és karbantartás barát kivitelben készülnek. Jól áttekinthető felépítésük, jól leolvasható mérőberendezéseik, automatikus légtelenítő és kapcsolórendszerük, és kívánság szerint automatikus nyomásszabályzó és tartályfeltöltő rendszerük könnyű kezelhetőséget biztosít.
Az építőszekrény elvnek köszönhetően a szivattyúkat illetve kiegészítő berendezéseiket és kezelő  elemeiket könnyen a vevők igényeinek megfekekően ki lehet alakítani, illetve meg lehet feleltetni az europaitól eltérő szabványoknak is.

A ZIEGLER tűzoltó örvényszivattyúk nemes anyagokból készölnek:
Tengervízálló alumíniumból önténydől készülnek a szivattyúház, a vízvezető rendszer, a járókerekek, a szivattyúfedél.
Rozsdamentes acélból készülnek a szivattyútengely, a távtartó-hézagoló gyűrűk.
A tengelytömítés ellátó csúszógyőrűs tömítés egy cserélhető "tubusban" van elhelyezve.
A nyomókimenetek a DIN szabványnak megfelelő orsószelepekkel és golyóscsapokkal rendelkeznek.

A járműbe beépített szivattyú teljesítményét befolyásolja a meghajtómotor fordulatszámának és teljesítményének megfelelősége, éppúgy mint a víz szivattyúhoz történő oda- és elvezetése.
Az egyes szivattúkhoz tartozó diagrammok a DIN szabványnak megfelelő méréseken alapulnak.


ZIEGLER tűzoltó örvényszivattyúk hátső és középbeépítésű,-  750-8000 liter/perc névleges vízszállítású  kivitelben készülnek, igazodva a különböző járművek motorteljesítmányéhez.
Az áttekinthető konstrukció következtében az áttekinthető szivattyútérbe jól beépíthetők a különböző rendszerelemek úgymint habbekeverő, monitor vízelvezetése, CAFS rendszer stb..

A ZIEGLER tűzoltó örvényszivattyúk előnye hogy rájuk építhető egy nagasnyomású szivattyúegység és ezáltal megvalósitható a nagynyomású (40 báros) oltás.
A nagynyomású egység utólag is felszerelhető a szivattyúkra.

A ZIEGLER tűzoltó örvényszivattyúk kezelhetőség szempontjából optimalizáltak:
ZIEGLER TROCOMAT PLUS teljesen automatikus légtelenítőrendszerrel rendelkeznek